dinsdag 27 juli 2010

Menu Planning

Ik weet niet hoe dat met jullie zit maar op een gegeven moment stond ik iedere dag in de supermarkt.Niet vanwege het hobby-gevoel of vanwege een ultimate verslaving. Nee, ik wist gewoon niet wat ik zou gaan eten die dag. Dat had tot gevolg dat ik dingen op het lijstje zette als:

Eten vanavond
Eten morgen
Eten zondag

En dan maar hopen dat ik inspiratie kreeg in de winkel. Maar ik ben nu eenmaal kieskeurig. Niet zozeer in smaak maar meer qua koken. Ik heb een hekel aan 'gewoon' aardappelen, groente en vlees. Ik ben geen chef maar ik vindt het leuk om anders te koken. En dus heb ik een nieuwe uitdaging:

Ik plan een menu voor één week.

Zoals ik al zei ben ik absoluut geen chef in de keuken en ik kan dus niet best een recept uit m'n hoofd produceren. Daarom heb ik op het web recepten opgezocht; deze op een lijst gezet en hiervan een boodschappenlijst samengesteld op basis van wat ik natuurlijk al in huis heb.

En dus deden we deze morgen boodschappen. Aldi, Colruyt, Delhaize, de bakker en de beenhouwer. Volgens mij gaat dat ook een stuk goedkoper zijn als dat je het maar dagelijks ter plaatste verzint. Ik was nu al met al klaar voor een bedrag van €173.23 en daarbij zaten ook alle andere dingen als 2 pakken wasmiddel, een pakje schuursponjes en nog wat onbenulligheden.

En dit is het menu:
Maandag:     Gestoofde Pangasiusfilet met tomaten en rozemarijn
Dinsdag:       TonijnWraps
Woensdag:   Pitabroodjes met Groenteburgers
Donderdag:  Provençaalse pasta salade
Vrijdag:        Witte Bonen Gratin
Zaterdag:      Groente Schotel met gehakt
Zondag:        Steak Boeuf met verse salade
Maandag:     Chili bonen met mais

Met iedere dag een soepje vooraf en een nagerechtje moet het toch wel lukken. Nog een voordeel: als ik een menu geplanned heb hoop ik minder richting frietkot te gaan en dus is het geheel nog een stuk gezonder ook........................

2 opmerkingen:

  1. Heel erg slim, dat doe ik ook. Je bespaart er tijd, geld en gezeur mee :-)
    Ik vind het heel erg rustgevend te weten wat we gaan eten en dat alles al in huis is. En je hebt inderdaad ook tijd (en zin!) om nog een nagerechtje in elkaar te flansen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ik daar nou nooit eerder op gekomen ben ......

    BeantwoordenVerwijderen