maandag 26 april 2010

De Tuin

Op het moment hebben we de tuin als ons 'major' project aan geduid. Het is er een bende en er moet echt nodig iets gebeuren. Als we het nu niet gaan aanpakken is al het werk voor niks geweest.

Vijf jaar geleden lieten we een 'tuinmeneer' komen. Hij luisterde en schreef op wat wij allemaal wilden. Daarna gine ie naar 'huis' kwam nog eens terug om te praten over planten en afschermingen en wat al niet meer. Daarna gie ie aan het werk. En produceerde 3 verschillende ontwerpen die hij bij ons bezorgde en we konden aangeven wat we mooi vonden. Aspecten uit alledrie de tekeningen werden samengevoegd. Volgende tekening zou de tuin zijn die we altijd al wilden. En met hier en daar een aanpassing werd een beplantingsvoorstel gemaakt welk ook weer doorgesproken werd. Uiteindelijk hadden wij dus een plan. Dat hebben we in de afgelopen jaren uitgevoerd. Zelfstandig en hier en daar met behulp van mijn 'bro'.

Maar we hebben er al 2 jaar nauwelijks iets aan gedaan. Achteraf gezien ben ik behoorlijk depressief geweest. Niet dat ik dat toen zag of voelde maar ik heb onder een steen geleefd.

En dus is de tuin een wildernis geworden. Maar we zijn er 'ingeschoten' en we zijn vast van plan om er echt iets van te gaan maken. Deze zomer willen we er weer van kunnen genieten, van onze tuin!

1 opmerking: