maandag 3 mei 2010

Oranje!

Nee, ik heb mijn twitter-ava niet oranje gemaakt vanwege Q-Day afgelopen vrijdag. Maar toch heb ik het wel gemist. En ik doe dat ieder jaar. Ga dan naar Nederland zou je zeggen maar dat is niet zo leuk. De fun is wanneer je het met andere uit je buurt samen kunt vieren. Een BBQ, een rommelmarkt voor de plaatselijke kids. Eigenlijk vond ik het altijd een leuke dag omdat ie samen met de buurt werd gevierd.

Maar da's nog niet alles. Het was ook leuk om buitensporig veel oranje artikelen aan te schaffen. Nuttigheden als oranje vla, oranje tompoezen en oranje hagelslag. Ik weet het is zoooooooo achterlijk maar zooooooo leuk. Het hardste moest ik dit jaar lachen om die oranje Zeeuwse kapjes die je kunt omkeren als de Giro d'Italia strakjes finished in Nederland.

En zachtjes aan vullen de advertenties zich met 'oranje' aanbiedingen. Het WK komt dichterbij en als vanouds zullen straten, steden en provincies oranje kleuren. Hoe komt dat toch? Ik zie dat in geen enkel ander land rondom ons heen. Iets in ons bloed maakt dat we alle remmen verliezen en 'los' gaan. Zoals gezegd de eerste advertenties zijn er al: Plop is zelfs 'voor' Oranje en met de toeter van de TNT is de vreugde helemaal compleet.

Ik moet toegeven; zulke kampioenschappen zijn voor mij toch altijd een beetje moeilijk want m'n hart gaat dan echt uit naar 'Oranje' en hier in het ingetogen woonwijkje zul je geen echte 'voetbal' uitbarstingen zien. Nooit! Ook niet wanneer KV wint of de Lierse kampioen wordt zelfs niet wanneer de 'Rode duivels' aantreden.

Volgende week toch ns kijken bij de Blokker voor Oranje ballonnen, wanneer begint dat WK eigenlijk.............................

P.S. de M&M's zijn voor Zita, ik vond geen plaatje van die lekkere met een pinda.................

2 opmerkingen:

  1. Je vergeet nog de oranje m&m's! Nergens te verkrijgen, maar Google leerde mij dat die wél te krijgen waren in Nederland. Grote zakken m&m's naar aanleiding van het WK (of zoiets).

    Prachtig toch, zo'n nationale dag. Hier in België leeft dat allemaal veel minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet waar je woont maar ik kan zo 'ns een zak meebrengen (als ik ze vind natuurlijk) als ik voor m'n maandelijkse Hollandse boodschappen ga :)

    BeantwoordenVerwijderen