maandag 7 december 2009

Holanders kunne niet goet spelle!Vandaag belde de zorgjuf van onze Olav op.
"Ik zou toch graag eens met u spreken over Olav"
Waarop hubby antwoorde:" Ik zou toch ook graag eens met u spreken over meester M."
Stilte aan de andere kant!

Olav had ons vorige week al verteld dat de zorgjuf ons zou gaan bellen. Dus we waren voorbereid. Omdat deze morgen onze bijkeuken plots was veranderd in een zwembad (de leidingen zaten zo verstopt dat het wasmachien z'n water niet meer kwijt kon en dus de hel boel vrolijk rond had gesproeid) was de hubby fluks naar huis gereden om te zien of hij nog enig goed met de leidingen kon doen. Toch maar een telefoontje gepleegd naar de plaatselijke "ruimer" omdat deze verstopping niet echt op te lossen was.

Hubby was dus thuis en toen de zorgjuf belde nam hij de telefoon aan zoals afgesproken.
Hij heeft verteld dat wij natuurlijk begrijpen dat Olav een "moeilijk" geval is in de klas en dat hij ook zeker een enorme stoorzender zal zijn. Maar dat het toch erg ver gaat als de meester hem een gehandicapte noemt. Of als hij Olav vraagt of deze z'n pilletjes deze morgen niet heeft ingenomen.

Daarnaast worden de opmerkingen tav het feit dat Olav nen Hollander is ook steeds frequenter. Wij ergeren ons daaraan maar niet in het minst Olav. Het ergste is nog dat de arme jongen geboren is in het plaatselijke ziekenhuis te Bonheiden. Ok hij lust graag kaas, pindakaas en drop maar dat zijn dan ook de enige connecties die heeft met het Hollanderschap. Vraag hem niet naar 'Sven Kramer' of naar 'Johan Cruyff', vraag hem niet waar Den Helder ligt of Maassluis en als je hem stamppot boerenkool voor zet weet hij niet wat het is : kortom de jongen is hier geboren en getogen en voelt zich een Vlaming. Dus telkens als er opmerkingen komen over dat onderwerp voelt hij zich vervelend.

Nu was er de afgelopen 4 weken een invaljuf. Zij heeft hem geprobeerd met een uiterst streng regime murw te krijgen. Ze was duidelijk ingefluisterd door deze of gene. Haar schoolmeesterschap had tot gevolg dat Olav in 4 weken tijd is veranderd van een vrolijke jongen in een sombere scholier.
"Ik wilde dat ik dood was dan hoefde ik tenminste niet naar school"
Vraag je niet af waar hij deze dramatiek vandaan heeft want ik gooi u "mijne sloef" naar het hoofd ............

En dus na dit hele relaas te hebben verteld tegen de zorgjuf was het even stil aan de andere kant van de lijn. Ze zal een gesprek aangaan met meester M. En ze voorspelde dat het een moeilijk gesprek zal gaan worden (daarvan zijn wij ook overtuigd). Voor volgende week staat er een rapport bespreking op de agenda en zorgjuf bood aan om hierbij aanwezig te zijn. Dat is een 'strak' plan en we zijn benieuwd wat het ons allemaal gaat opleveren. Eigenlijk ben ik bang voor dit soort confrontatie en was het voor mijzelf geweest dan had ik mij diep begraven onder mijn dekens. Maar in dit geval moeten wij rechtstaan voor ons kind want anders gaat het mis, grondig mis!

4 opmerkingen:

 1. Oh,wat komt me dit bekend voor, jongste zoon hier had het óók altijd gedaan.
  Ik vond ook op een gegeven moment dat leerkrachten wel erg makkelijk schuld afschoven op de leerling.
  Heb je slecht geslapen, huwelijksproblemen, lastige kinderen, ruzie met je vrouw, ordeproblemen?? Laat je de leerling er maar voor boeten, die moeten het wel pikken van je.
  Nou mooi niet hoor, ik heb een hekel aan spreken voor het kind, omdat ze er meestal niet mee gediend zijn, maar de laatste 3 jaar op school pfffff. Afgebrand werd het kind, zo oneerlijk.
  Maar we zijn er doorheen en nu op middelbaar beroeps onderwijs, EUREKA, leerkracht die begrijpt hoe jongens zijn, en wederzijds respect!
  JIj sterkte met je Queste voor je kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben nooit echt ingegrepen. Maar nu zien we dat ons kind zo veranderd en zich zo afschuwelijk voelt. We hebben het gevoel met onze rug tegen de muur te staan. Dank je voor de steun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een verlate reactie van MaPa.
  Die opmerkingen van de meester die de titel meester niet verdient (gehandicapte, vergeten pilletje, te pas en te onpas, eigenlijk altijd te onpas, zeuren over Hollander) grenst aan kindermishandeling!!!!
  Deze man zou onmiddellijk ontslagen moeten worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hebben een gesprek op school gehad en natuurlijk had Olav het allemaal verkeerd begrepen en uit de context getrokken. Hij had gerefereerd naar het Groot Dictee en gezegd dat dit jaar een Hollander had gewonnen. Jammer genoeg was dat die avond dus hij viel enigzins door de mand met zijn opmerking.
  Daarnaast merkt Berend op dat het feit dat hij de splitsing maakt al genoeg aan geeft ......... wordt vervolgt!!

  BeantwoordenVerwijderen