donderdag 10 december 2009

Sex and the village!"Het is Geboren!!"
Pien showt me de fotootjes van een vriendinnetje met een muize-klein-babietje in een couveuze. Het is 2 weken te vroeg geboren en de papa is reuze trots. Pien heeft dit alles allemaal op de voet gevolgd.

Niet meer dan een maand of 8 terug hadden we toch wel heel intensieve gesprekken over dit onderwerp. Ze had een vriendje van 18 jaar en natuurlijk wisten wij ook wel waar dat toe zou leiden. In den beginne riep ze telkens: maar ik ben er nog niet aan toe mama. En dat was ook zo. Natuurlijk kwam er toch het moment waarop ze "er" wel aan toe was en we moesten maatregelen treffen. In tegenstelling tot het commentaar wat we kregen hebben we gekozen voor de 'open en bloot' optie. Erover praten en duidelijk maken dat sex geen kinderspelletje is.

We zijn van mening dat we daarmee het allerbeste hebben gedaan wat we voor haar hebben kunnen doen. Er werd een anticonceptie-pil voorgeschreven. Inmiddels heeft ze geen vriendje meer. Heeft ze ook geen behoefte aan. Maar wat nog veel belangrijker is: ze ziet sex als een onderdeel van het leven en niet iets wat 'dirty' of 'raar' is.

Het is overigens bij dat ene vriendje gebleven. Wat worden ze toch groot en volwassen en wat ben ik trots!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten