dinsdag 1 december 2009

ExamenTijd


Voor de meeste Hollanders is dit niet echt een begrip dat ze kennen. Ik denk dat het nog het meeste overeenkomt met 'toetsenweek' (nou ja zo heette dat vroeger)  Kids in Vlaanderen krijgen dus één of twee "examens" per dag gedurende 1 à 1.5 week.  En dat levert een vreemd tafereel op bij mij thuis.
Dochter één is namelijk de 'studiebol' herself en is al weken aan het plannen en voorbereiden. Ze weet precies welk vak ze wanneer heeft en heeft tot in de puntjes uitgekiend hoe ze het deze weken gaat aanpakken. Daarnaast verwacht zij van ons volledige stilte (en dan bedoel ik ook volledige stilte) dus niet hardop zingen, praten en zelfs het eten van kauwgom is al te 'luidruchtig'.
Dochter twee is een ander kaliber. Die vind dat al deze vrije tijd op een nuttiger manier kan worden besteed dan met louter studeren. Ierdeen is 'vrij' en MSN, Netlog en GSM worden vrijelijk gebruikt. Natuurlijk studeert ze ook. Wel waar! Heus!
Ze heeft het zelfs eens gepresteerd om gewoon het verkeerde vak te leren ....

"Ik kon er toch niks aandoen dat ik dacht dat we Bio hadden en dat het Engels was"(dikke buis als gevolg natuurlijk AAAARRRRGGGG)

Nee dochter twee vind het eigenlijk wel gezellie die 'vrije' tijd thuis.
"Luister eens naar de nieuwe van Kate Perry mam?" en nog voor ik kan waarschuwen schalt Kate door de luidsprekers van haar laptop de wijde wereld in waarna er vrijwel onmiddellijk een boze en roepende dochter nr één boven aan de trap staat.

Om nog meer stress en onrust te voorkomen laat ik de jongens in deze tijd ineten (waaraan ze een gruwelijke hekel hebben). anders trekt moe het niet. Tegen de avond ben ik uitgeteld en heb ik het gehad ................. ik zal blij zijn als het vakantie is en we dit weer hebben overleefd, het liefste natuurlijk ook met een beetje redelijke cijfers .

P.S. Heeft iemand misschien een fijn onderduikadres voor mij?? Kost inbegrepen? Tis maar voor een weekje, daarna ben ik weer weg!

3 opmerkingen: