vrijdag 26 februari 2010

Aan de slag!

En gisteren was het dan D-Day. Voor het eerst naar m'n (vrijwillige) job.
Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik meer fantastisch voel! De sfeer is er heel erg goed. Ik ben één van de jongsten maar dat mag de pret niet drukken. De meeste vrijwilligers waren erg open. Het "werk" is ook erg leuk en ik weet zeker dat ik dat kan. Het zal wat tijd nodig hebben om wat vertrouwen te krijgen. Ik heb er al zoveel bij geleerd. 


Natuurlijk is het behoorlijk confronterend in een aantal opzichten. Er waren bijzonder veel alochtonen. En je ziet dan al meteen dat er een tweedeling plaatsvind tussen Vlamingen en allochtonen.Het feit dat er op veelmomenten geen nederlands wordt gesproken is daar aan vooral debet. Want dan wordt communicatie met elkaar onmogelijk. Daarnaast wordt je ook met je neus op de feiten gedrukt omwille van het feit dat wij het zo goed hebben. Deze mensen zijn zo kwetsbaar. En dat heeft maatschappelijk toch wel een enorme impact. Kwetsbaar=Kansloos. I heb geen illusie dat ik mensen persoonlijk uit hun armoede kan trekken maar toch voel ik dat dit goed werk is! 

Ik ben zo blij dat ik de stap genomen heb!

5 opmerkingen:

 1. Ik ben blij voor jou! Nog heel erg veel succes en plezier he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat te horen! :-)

  Zita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, nu staat mijn reactie er twee keer op! Ik raakte niet goed wijs uit die reageerfunctie, hier op blogspot, vandaar. Denk echter dat ik 't nu beet heb. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaen ik zag het eigenlijk te laat:)Ik ben ook een zo'n digibeet soms!

  BeantwoordenVerwijderen