vrijdag 12 februari 2010

Wel of niet aangeven?

Piene is gisteren lastig gevallen, van school was ze onderweg naar het station in Vilvoorde. Nu hebben een groepje jongens haar tegen gehouden en begonnen haar een beetje 'te dollen'. Eén van hen had zelfs het lef om in haar boobs te knijpen. Ze was er zo boos om maar ze durfde niets te zeggen, bang voor meer ellende. Vandaag heeft ze het op school vertelt en de directeur heeft direct de politie gebeld. Daar vroegen ze Piene om samen met haar vader aangifte te komen doen. Hetgeen ze dan ook heeft gedaan. Volgende week moet ze getuigen in een line-up. Nu heeft dit alles nogal wat discussie opgeleverd hier thuis. Karlijn denkt dat het nooit slim is om zoiets te doen. Gewoon omdat ze bang is voor represailles. Piene vond en vindt dat je het ten allertijde moet aangeven omdat het anders niets veranderd. Ik ben eigenlijk van dezelfde mening en daarom hebben we ook aangifte gedaan. Was dat een goed idee?

*update* Wij hebben nooit meer iets van de Police van Vilvoorde gehoord. Nadat ze nogmaals is lastig gevallen op het station toen ze 's middags naar huis ging hebben we besloten haar iedere dag op te halen. Een hele beproeving vooral omdat het toch een eind rijden is maar we hebben er nu allemaal goed de 'schrik' in.

2 opmerkingen:

  1. Het is het enige goeie idee. Misschien ziet iemand daar nu het nut niet van in, maar voor Piene zelf is het wel van groot belang. Ik vind het een juiste beslissing.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met je eens; sommige mensen moeten leren hun handen thuis te houden, potver!!!
    Sterkte!!
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen