dinsdag 30 maart 2010

Kogel is door de kerk!

Gisteren zijn de jongens naar hun nieuwe school geweest voor een dagje 'proefdraaien'. Halverwege de dag belde de directrice al op dat het zo goed meeviel. Dat onze jongens heel erg goed in de groepen vilene en dat we ons geen zorgen hoefden te maken om de gehele groepsdynamiek. Toen we om 4 uur een gesprekje kregen met hun nieuwe begeleiders waren deze ook zo positief en enthousiast. ze zien het helemaal zitten. En dus was het nu de grote vraag hoe zouden de twee kanjers het hebben gevonden. Ik heb nog nooit zulke enthousiaste kids gezien de afgelopen periode. Beiden waren vol verhalen en voelden zich al zo goed thuis. Dus toen we hen vertelden dat de begeleidsters hadden voorgesteld om deze donderdag al te beginnen kwam er een volmondig: JAAAA uit hun monden.

Niet tegenstaande al deze positieve dingen komen er nu twee zware dagen. Het vertellen op de school was alleszins al een hele pittige stap. Het team had dit niet verwacht en ook niet zien aankomen. De leerkracht van Olav zei zelfs: ik had het idee dat hij zich de laatste weken veel beter ging voelen. Dat dat misschien kwam omdat wij hem duidelijk hebben gemaakt dat er niets met hem aan de hand is maar met de school en dat we op zoek waren naar een andere oplossing dat zal hij wel nooit begrijpen denk ik. Maar voor de jongens zelf zal het allemaal ook niet meevallen om afscheid te gaan nemen van een klas waarin je al zo lang zit.


Deze namiddag zullen de jongens trakteren omdat morgen de vastenvoettocht is en er dus niet echt tijd en ruimte zal zijn voor een afscheid.

We vertrouwen er op dat dit echt de juiste oplossing is!

2 opmerkingen:

 1. Vaak zegt je gevoel genoeg en daar vloeit meestal wel de juiste beslissing uit.

  Heel veel plezier gewenst voor je kinderen op hun nieuwe school en dat ze zich daar snel opgenomen voelen..
  Met tegenzin naar school dat moet niet en is niet goed...

  groetjes Desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We denken ook op die manier en dit 'voelt' goed en dus hebben we de beslissing genomen. Dank voor de steun want het is niet gemakkelijk en sommigen begrijpen er niets van.

  BeantwoordenVerwijderen