maandag 23 november 2009

Van alles en nog niks!

Omdat we toch nog steeds met veel vragen zitten en we vinden dat Olav niet goed in z'n vel zit zijn we zoekende. Allereerst hebben we (weer) contact opgenomen met Ilse. zij is een kin├ęsiste (fysiotherapeute) die werkt volgens de manier van Prof Hendrixs. alweer zoiemand waar we bij de 'school' niet mee aan hoeven komen. Piene die een groot probleem had met praktische handeling is een lange tijd in behandeling geweest bij een collega van Ilse. Piene kon somige handelingen gewoonweg niet uitvoeren en bleek na enig onderzoek linkshandig georienteerd te zijn. dat wil zoiets zeggen als eigenlijk ben ik rechtshandig maar mijn hersenen sturen soms informatie naar mijn lichaam die eigenlijk voor een linkshandige bedoeld zijn. Praktisch gezien heeft dat nogal wat gevolgen (want hoe snij je ookal weer een brood?)
Goed we hebben dus goede ervaringen met de kritische ontwikkelijks begeleiding van prof Hendricks en toen we de website hadden bekeken leek het ons zinvol om ook eens met Olav die richting uit te gaan. Jammer genoeg kunnen we niet eerder terecht dan 7 december a.s. maar daarna zou er dan ook direct kunnen worden begonnen met de therapie.
Ik voel me in iedergeval een stuk beter. Ik heb het gevoel dat we er nu echt mee bezig zijn en dat maakt dat we het onder ogen durven zien. soms ben je als ouder net een struisvogel.
Verder hebben we wat dingen gelezen over "nieuwetijdskinderen" en ook dat bleek een goede zet. Maar daarover later meer.


Hier een overpeinzing van Isaac Asimov (Petrovitsji, 2 januari 1920 – New York, 6 april 1992) hij was een Amerikaans Schrijver en biochemicus
>>>> volg de link!!1 opmerking:

  1. Inderdaad, verdiep je daar maar in alle rust in, het is in het begin complexe en overdonderende materie...Het goede nieuws is dat dat het beste is wat je kan overkomen, het slechte nieuws is dat de reguliere therapie├źn ineens onzin lijken (en met alle respect ook gewoon een beetje zijn)...

    BeantwoordenVerwijderen